czwartek, 23 lipca 2015

Ach, kolki tutaki vsioho!

Dobre my z mojeju siemjoju znali, koli vybratisia na Rodinu!

V sietu piatnicu, subotu i nediêlu je u nas bohactvo kulturnych zdarenji. 

I tak, majem Wertep dla vsiech, kotoryje lubiat teatry pud hołym niebom:




Łoni udałosia mnie z mamoj byti na spektaklach v Vôrli i koncertie v Synagodzi- klimat ostatnioho velmi maničnyj, až brakło słov.

Zo zdarenij puvstałych z inicjatyvy našych Pudlaśkich dziejačej i dla tych, kotoryje najbulš lubiat to, što naše, pudlaśkie, narodne a tak samo vsio, što słoviańskoje, majem:
Peretoče u Biełoviežy




A taksame najvelikšyj z sietych festivali, z najdołšuju tradycjeju i najbohatšym programom - v tum, pobač koncertôv, majem i filmy pro bohatyrôv našoji ziemli, majem varštaty spivanija, tańcôv, majem vystavu pro Biežeństvo i druhije. Siête je Festival Mnohich Narodôv i Kultur "Z viośkovoho podvorija", XX edycja v tum rokovi!



Mnie najbulš podobajucca dvie ostatnie propozycji, Jak tut zrobiti, štob ne razorvało, koli nohi vsiudu hočut nesti? Treba bude vybirati, tiem bôlš,što ne tak prosto z małym ditiatkom, koli ne chočem jije v hałas i tołpu zabirati. Ale zostavimo Natašku na krychu z babulej i pôdjedem choč kúsok z toho pobačyti. 

Vy, dorohije Čytačy, tak same vyberajteś, čohoš po chatam sidieti. Nu,chyba že u Vas hospodarka,  to tohdy druhoje dieło. Ale sviniam dati, korovam dati, kury zahnati i môžna jechati hulati! 

Tolki što za nami Tam po majovuj rosi spadara Fionika (a vže i neuzabavi Oleń po boru chodit, maju nadiju), noč muzejov v Biełoviežy, cykl I tam žyvuć ludzi i Kultura na schodach muzieja, teperki siete, a kolki šče pered nami menšych i velikšych toho typu zdarenij z kruha našoji kultury!

Tak što chaj nichto ne hovoryt,  što u nas nić ne robitse!

Dopisok z 24. Lipnia: A šče v Siemiatyčach, dysia čuli v radio, je bielaruskij festival v sietyj weekend, nu i, koniešno,  Oktava Kultur v Biełastoci. I, štoś mnie zdajecce, što i tak ne vsio zapametała. 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz