środa, 3 lutego 2016

Koli ne možna zrazumieti... - epiloh

Na youtube dostupnyj je film Jurki Kaliny pro spadara Sierhieja Ničyporuka.

Velmi hožyj film pro mudroho čełovieka, kotoryj mnoho v žycci prošoł, a sam rodivsia v Zalešanach, odnoj z viosok, kotoryje pali achviarami pohromuv "Buroho". Sam film i sam joho bohatyr to historii, kotoryje dokazujut, što je na našuj ziemle vsio taki mudryje lude, kotoryje ne ziahajut nianavistieju navat, kali byli pakryvdžanymi.

Spadar Ničyporuk kaže v niom velmi mnoho mudrych fraz. Vystupajut m.in. taksame prokurator z IPN, autor dokumentu z 2005 pro prohromy na Pudlašy, vystupaje profesar z UwB.

Mnoho sioj film vyjaśniaje navat dla nas - Pudlaśkich Biełorsuv.

A najvažniejša i najmudriejšaja dla mene fraza padaje z hub s-ra Ničyporuka na kuniec:

"Vsie povinny moliti Boha, žeb odohnał znašych sierdiec toju nienavist', toju łukavu (...) čy to je akcja, čy reakcja, skutok vsiehda bude takij sam. Ja dumaju, što vže čas jakby zabuti o obidach, treba odvołatisia do rozumu. Bo jak my znov začynajem dielitisia na odnych i druhich - to tak jakby opiat' siejem ziarno zła."

Pomnite pro sioje.

A tut majete filma. Ohladajte, podsyłajte znakomym. Napravdu mudryj i cikavyj. Spasibo tvorcam i hołovnomu hierojovi za joho!


PS Ja by chotieła, štob toj fim trafił do vsiech tych, kotoryje siejut narodovu nienavist', a pered usim do visech, pro kotorych pišu v poperednim posti. Moža sioje jakoś choč krychu vorušyłob ich sumienia?

2 komentarze:

  1. Katjusza film Jurki Kaliny, ale vystupaje tam odzin Jarasław ))))

    OdpowiedzUsuń
  2. Oj, racja. Razohnałasia ja pišučy toho posta. Uže popraviła pamyłku, spasibo :)

    OdpowiedzUsuń